Kutató munka az agy pathológiás működésének MRI vizsgálatai

A magmágneses rezonanciára épülő képalkotás (MRI) alapvető szerepet tölt be a betegségek és főleg az agyi patológiai folyamatok vizsgálatában. Az MRI - a diagnosztika mellett - az agykutatás egyik alappillére, főleg jó térbeli felbontásának és noninvazivitásának köszönhetően.

A Pécsi Tudomány Egyetem és a Pécsi Diagnosztikai Központ fejlesztéseinek köszönhetően, Magyarországon elsőként nyílt lehetőségem PhD képzésem alatt egy nagy térerejű, 9.4 Teslán működő képalkotó berendezés használatára.

Ez kiváló alapot jelentett arra, hogy az MRI fizikáját behatóan megismerjem. Továbbá nemzetközi szinten elismert MRI laborokban töltöttem 1-1 akadémia évet: a Francia Nemzeti Kutató Központban (Gyf-sur-Yvette) és a göttingeni Max Planck Intézetben.

Utóbbi helyen lehetőségem volt Jens Frahm munkacsoportjában kutatni, amely többek között a gradiens echo (FLASH) és az egyik alap spektroszkópiás szekvencia (STEAM) szabadalmi jogát is jegyzi. 

Jelenleg a Pécsi Diagnosztikai központban folytatok kutatásokat, koponya traumán átesett, agysérült betegeket vizsgálunk MRI-vel.